Uitleg over de beeldbank

Uitleg over het navigeren en zoeken in deze Beeldbank.

Opbouw beeldbank:
Deze Beeldbank maakt onderdeel uit van het webarchief OudOmmen.nl en bestaat uit hiërarchisch geordende albums, gevuld met chronologisch weergegeven afbeeldingen (jpg) (zie [1]) en documenten (pdf). Bij het navigeren door de beeldbank is de hiërarchie zichtbaar via het 'kruimelpad' (zie [2]). Albums in verschillende 'kruimelpaden' kunnen naar elkaar gerelateerd zijn, weergegeven met een afwijkende achtergrondkleur van het album (zie [3]). Alle albums (m.u.v. gerelateerde albums) vermelden achtereenvolgens (tussen haakjes) het aantal onderliggende "Albums", "Afbeeldingen" en "Documenten" (zie [4]). Afbeeldingen en documenten worden geografisch of op onderwerp (afhankelijk wat het meest van toepassing is) gearchiveerd. Een afbeelding of document kan in meerdere albums voorkomen. Afbeeldingen kunnen zijn voorzien van "annotations" (naamblokjes) om namen toe te kennen aan personen en om evt. een link te maken met de module "Webtrees" (personendatabase en stambomen). Voor zover van toepassing kunnen de albums, afbeeldingen, documenten en personen gerelateerd/gekoppeld zijn aan archief- en nieuwsartikelen (zie [5]).

Zoekmogelijkheden:
1) navigeren via hoofdalbum "Locatie" -> indien zoekwoord betrekking heeft op een vaste lokatie en deze bekend is (bijv. buurtschap, straat, gebouw, enz.)
2) navigeren via hoofdalbum "Onderwerp" -> indien zoekwoord geen betrekking heeft op een vaste lokatie (bijv. 2e Wereldoorlog, Verenigingen, Volksfeesten, enz.)
3) zoek via vrij zoekveld -> voor zoeken door gehele beeldbank (incl. inhoud pdf-documenten).

© Stichting OudOmmen.nl - 24 oktober 2023.